Понеделник–Петок: 9:00 – 17:00 ч. | Сабота 10:00 - 14:00 ч.
Јавете ни се   +389 31 411 513

Се грижиме за вашето срце.
Сигурност и превензија без компромис.

Нашата ординација

Добродојдовте во ПЗУ Др. Иљази

Нашата ординација поседува оопрема која, во комбинација со стручноста и искуството на Др. Иљази, овозможува да се добијат навремена дијагностика и резултати за болести на целото тело.


Најсовремена опрема

За Интернистичка и кардиолошка дијагностика

Посветеност кон пациентите

Ништо не е поважно од здравјето и добросостојбата

Нашиот доктор

Д-р мед.унив. Берат Иљази

Др. мед. унив. Берат С. Иљази ги заврши студиите на Медицински Факултет во Виена, Австрија. После успешно завршен факултет понатамошната лекарска кариера ја продолжува во Германија во универзитетската клиника во Дортмунд.

Својата прва специјализација ја реализира за интерна медицина, а потоа субеспецијализира за кардиологија, диабетологија. Тој е и специјалист по интензивна медицина, специјалист за ургетна медицина, специјалист за транспорт на пациенти. Беше долгогодишен менаџер на брзата помош во регионот на Дортмунд.

Др. Иљази поседува сертификати за сите видови на ултрасонографија со степен на едукација DEGUM II (германска вредност на едукацијата за ехо).

ЗАКАЖЕТЕ ПРЕГЛЕД

Закажете преглед

Можете да закажете термин за преглед од сфера на интернистичките и кардиолошките заболувања на нашиот телефонски број

+389 31 411 513

Услуги

ЕХО дијагностика со колор доплер на срце

Одредување на морфологијата, градбата на срцето, димензиите на срцевите кавитети и структури, залистоците, правилноста на нивната градба и функција, нивно оштетување и нефункционирање, следење на сите делови на срцето.

ЕКГ мониторирање

Следење на работата на срцето со детална анализа и дијаграми поради исклучување на аритмии, паузи, блокови итн.

Холтер за АБП – мониторирање на крвен притисок

Одредување на морфологијата, градбата на срцето, димензиите на срцевите кавитети и структури, залистоците, правилноста на нивната градба и функција, нивно оштетување и нефункционирање, следење на сите делови на срцето.

Холтер за ЕКГ – мониторирање на работата на срцето

Со снимање 24 часа на срцето со стручна детална анализа со најсовремени Холтеро за ЕКГ.

ЕХО на Абдомен / Ултрасонографија на стомакот

Со ехо на стомакот се врши рано диагностицирање на стомачните тегоби и болести. Прегледот се врши на сите абдоминални органи: црн дроб, панкреас, желудник, дебело црево, абдоминалната аорта, бубрези, жолчното кесе, уровезиката, простата, кај жени утерусот...

ЕХО на Тироидната жлезда

Се одредува морфологијата, структура, волуменот на самиот орган, големината, крвоснабдување за навремео откривање на болеста за успешно понатамошно лекување.

ЕХО / Доплер на крвните садови

Со посебната доплер метода се одредува проодноста на крвните садови во сите делови на телото, на долните и горните екстремитети, нивните евентуални атероматозни промени/плаки на артериите. После тоа се прегледува и венозната циркулација поради исклучување на веносзните болести како проширени вени, тромбози итн.

ЕХО / Доплер на каротидните крвни садови

Одредување на проодноста на каротидните крвни садови или вратните артерии поради исклучување на стенози, плаки.

ЕХО на дојки

Редовни ехо контроли за навремено диагностицирање на морфолошки промени.

ЕХО на зглобовите и мускулите

Ултрасонографска контрола на сите зглобови, мали и големи, мускулатурата.

Спирометрија

Одредување на капацитетот на белите дробови.

Контакт

Адреса

Ул. Фридрих Енглес бр.8, МК-1300 Куманово, Македонија

Работно време

Понеделник – Петок 9:00 – 17:00 ч.

Сабота 10:00 - 14:00 ч.

Телефон

+389 31 411 513